ALEKSANDAR VUČIĆ JE UČESTVOVAO U NEREDIMA U ZAGREBU: „Vidio sam nekoliko Hrvata na zemlji, u baš teškom stanju…“ (FOTO; VIDEO)

Aleksandar Vučić, nekadašnji učenik četničkog vojvode i zlotvora Vojislava Šešelja te aktuelni predsjednik Srbije, sudjelovao je prije 30 godina u neredima na Maksimiru

  • Regija

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 1

Tog 13. maja 1990. godine trebali su igrati Dinamo i Crvena zvezda, a umjesto nogometa, svijet je vidio veliki nacionalni sukob Hrvata i Srba. 

"Osećala se tog dana drugačija atmosfera. Znate, mi smo uvek bili spremni na tučnjavu u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugo. Više od 2.000 "Delija" vozom je krenulo u Zagreb. Prvi incident dogodio se već u Vinkovcima, bio je gadniji nego inače. Znali smo odmah da se u Zagrebu sprema haos, ali ne između "Delija" i "Boysa" nego između Hrvata i Srba", prisjetio se ranije Vučić i naveo da su incidenti počeli još u Vinkovcima, gdje su se tih godina često radile sačekuše navijačima. 

"Prvi veliki incident dogodio se u Vinkovcima. Obično bi nas Dinamovi i Hajdukovi navijači čekali na samoj stanici i kamenovali voz. Međutim, tog su dana shvatili da dolazi ogroman broj Zvezdinih navijača pa su pričekali da voz krene prema Slavonskom Brodu. Kako je voz krenuo, zasuli su ga kamenjem, ali sa suprotne strane. Sećam se da je Krle povukao ručnu kočnicu. On je bio jedan od starijih i hrabrijih vođa navijača, nije se fizički isticao, ali je bio autoritet. Voz se zaustavio i sećam se da je veliki broj ljudi koji su pripadali "Vinersima", "Zuluima" i "Devilsima" izletio van iz voza. Vidio sam nekoliko Hrvata na zemlji, u baš teškom stanju. Sve u svemu, izgledalo je prilično jezivo", kazao je Vučić.

Vučić je tada imao 20 godina, a srbijanski mediji objavili su prije tri godine mutnu fotografiju navijača Zvezde tokom sukoba i za jednog od njih tvrde da je mladi Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...