Regija
OBMANUTA DIJASPORA: Ugovor o priznavanju vozačkih dozvola nije potpisan
Prije 2 min0
Uz malo strpljenja, na vašoj trpezi će biti savršena poslastica
Gastro
13. Maj 2020 13. Maj 2020
0
500 gr brašna
250 ml mlijeka
1 svježi kvasac
½ kašike šećera
4 žumanca
50 gr šećera u prahu
50 ml ulja
1 kašika naribane korice limuna
3 kašike konjaka
1 vanilin šećer
200 gr džema od marelice
1. Kvasac otopite u mlakom mlijeku sa šećerom i ostavite da se udvostruči.
2. Žumance i šećer u prahu umutite i dodajte ulje.
3. U smjesu dodajte kvasac i pustite da se "odmori" 30 minuta.
4. Dodajte vanilin šećer, koricu od limuna, konjak i brašno pomiješano sa solju.
5. Umutite mikserom oko 15 minuta dok ne dobijete glatko i mekano tijesto.
6. Razvucite ga na pobrašnjenoj površini, a onda i razvucite na debljinu prsta, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
7. Tijesto režite kalupom i pržite u dubokom ulju.
8. Tople krofne punite džemom, pospite šećerom u prahu i servirajte.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Regija
OBMANUTA DIJASPORA: Ugovor o priznavanju vozačkih dozvola nije potpisan
Prije 2 min0
Svijet
VOLODIMIR ZELENSKI SE OVOME NIJE NADAO: Iz Rusije stigla žestoka reakcija
Prije 11 min0
Hronika
BIVŠI BLAGAJNIK BHANSA OPET PRED SUDOM: Krivotvoreni računi i milionska pronevjera
Prije 14 min0
Estrada
DAN SJEĆANJA: Severina posvetila Vukovaru svoju jednu svoju pjesmu (VIDEO)
Prije 22 min0
Gastro
OVAJ KOLAČ JE NACIONALNI PONOS KANADE: Bez pečenja gotov u 20 minuta
17. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
16. Nov. 20250
Gastro
DOBAR IZBOR ZA VEČERU: Napravite kljukušu, a evo kako se priprema krompir i kada se dodaje brašno
Prije 21h0
Gastro
'JESENJI DRAGULJ': Kremasta juha od kestena i tikve će vas ugrijati u ovim hladnim danima
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.