ISPOVIJEST JEDNE 38-GODIŠNJE DJEVICE: "Laknulo mi je što više nikada neću nikome morati..."

Libby je svoje djevičanstvo osjećala kao teret koji je morala nositi sa sobom. Sa žaljenjem se osvrnula na 2018. godinu. U 37. godini još je bila djevica. Odlučila je da će 2019. biti njezina godina. Prijavila se na online druženje s potpuno neočekivanim rezultatima.

  • Sex i grad

  • 14. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 0

Libby je bila jedna od četiri 30-godišnje djevice koje su u junu podijelile svoje priče s Guardianom. Njezina ispovijest postala je veoma popularna zbog velikog broja čitatelja koji su priznali da su seksualni život započeli u svojim tridesetima.

Libby se zarekla da će 2019. biti drugačija. Kad je početkom ljeta razgovarala s Guardianom, priznala je da je promijenila antidepresive koje je pila i prijavila se za online druženje. Osjećala se optimistično oko budućnosti.

Stres zbog posla i obitelji nagnali su Libby da stavi svoja druženja na čekanje. Kad je stigao septembar, osjetila je napetost zbog nadolazećeg 38. rođendana. "Nisam rođendan postavila kao rok, ali smatrala sam taj datum značajnim."

Kasno jedne noći Libby je razgovarala telefonom s muškarcem kojeg je upoznala na mreži. Brzo su utvrdili da nisu romantično kompatibilni, ali su postali bliski prijatelji.

"Pitao me je otvorenije nego ikad ranije o tome kako se osjećam u vezi sa svojim zadatkom i ponudio mi je da on bude taj", prisjetila se.

Uslijedili su dugi razgovori o očekivanjima, mogućnostima i praktičnim stvarima.

"Morali smo biti potpuno iskreni, to je bilo naše pravilo", otkrila je za The Guardian. Nikome nije rekla za svoje planove, čak ni svojim najbližim prijateljima, koji su znali da je djevica. Htjela je ovu priču sačuvati za sebe.

Tog posebnog dana Libbyna tjeskoba bila je na vrhuncu, ali se na kraju pretvorila u nešto fantastično. Taj događaj su proslavili uz smijeh i zadovoljstvo. Razgovor s prijateljima jutro poslije bio je pravo zadovoljstvo. Osjetila je veliko olakšanje.

"Laknulo mi je što više nikada neću nikome morati reći da sam djevica. Nosila sam svoje djevičanstvo kao veliki teret i sada ga više nema", ispričala je Libby. Sve ovo još je više zbližilo nju i njezinog "prijatelja".

Ljudi su joj govorili da se oko pitanja seksa diže previše prašine, ali za Libby je gubitak nevinosti ipak bio značajan pomak u životu.

Libby je svjesna toga da ima još puno za naučiti i steći više samopouzdanja i iskustva, ali se u vezi s ovim izazovima dobro osjeća. Nada se da će svaka sljedeća godina biti bolja od prethodne.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...