MORAT ĆE SE STRPJETI: Goran Ivanišević napokon je dočekao ulazak u Kuću slavnih, ali to se, ipak, neće dogoditi ove godine

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević morat će još pričekati da postane prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih s obzirom na to da je svečanost prijema, koja se trebala održati 18. maja u SAD-u, otkazana zbog koronavirusa.

  • Sport

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 0

Iz uprave Međunarodne teniske kuće slavnih stigla je obavijest da se ceremonija odgađa za godinu.

Uz vimbldonskog pobjednika iz 2001., na svečanosti u američkom Newportu u Međunarodnu tenisku kuću slavnih trebala je biti uvrštena i proslavljena španska teniserka Conchita Martinez, koja je svoj jedini pojedinačni Grand Slam naslov osvojila u Wimbledonu 1994. godine.

Goran Ivanišević i Conchita Martinez postat će 258. i 259. stanovnik institucije koja slavi karijere najvećih teniserki i tenisera u povijesti, ali tek u maju sljedeće godine.

"Vijest da sam primljen u Kuću slavnih bila je veliko veselje i čast za mene. S radošću ću, također, čekati sljedeću godinu i ceremoniju s obzirom na to da je u ovom trenutku zdravlje daleko najbitnija stvar", kazao je Ivanišević na službenoj stranici Tennisfame.com.

ATP i WTA Tour objavili su u petak da turnira neće biti sve do 31. jula pa je otkazano i ovogodišnje izdanje ATP turnira u Umagu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...