BEZ DOKTORA I SKUPIH LIJEKOVA: Ovaj napitak iz prirode trenutno snižava krvni tlak, čuva srce i smanjuje kolesterol…

Svi koji pate od viška kolesterola u krvi i visokog krvnog tlaka bi trebali uvrstiti ovaj napitak u svoju prehranu

  • Zdravlje

  • 17. Maj 2020  

  • 0

Čaj od zobi se koristi kod ublažavanja mnogih simptoma i nepravedno je zapostavljen u liječenju. Samo mali broj ljudi zna za sva njegova ljekovita svojstva.

Zob je bogata fitosterolima, supstancama koje čiste krvne žile i sprječavaju da se kolesterol apsorbira u tijelu. Zob možete konzumirati u obliku kaše, ali mnogo jednostavniji način je da skuhate čaj.

Ovaj čaj je odličan za jačanje zdravlja srca i krvnih žila i smanjivanje rizika od infarkta i moždanog udara.

Zob je moćno i blagotvorno sredstvo za jačanje živčanog sistema. Preporučuje se onima koji pate od nesanice, psihičkog zamora, anksioznosti i depresije. Travari ga čak preporučuju i osobama oboljelim od multiple skleroze.

Regulira rad želuca pa se preporučuje osobama koje imaju osjetljive organe za probavu. Također, ima svojstva koja pogoduju oboljelima od raka debelog crijeva. Posebno je djelotvoran u smanjivanju neželjenih posljedica koje se mogu javiti u toku kemoterapije.

Mikroelementi i flavonoidi kojima obiluje ojačavaju imunitet i popravljaju krvnu sliku. Svi koji pate od povećane razine kolesterola u krvi i krvnog tlaka bi trebali uvrstiti ovaj čaj u svoju prehranu.

PRIPREMA

Pet kašika zobi potopite u litru hladne vode i zagrijte polako do ključanja. Ostavite da vrije 5 minuta, a nakon toga da se ohladi.

Pijte ga u toku dana umjesto vode.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...