KOD NJEGA NEMA KRIZE: Goran Bregović gradi vilu od milion eura, evo i gdje!

Nije želio ništa prepustiti slučaju, te je želio svakom detalju posvetiti veliku pažnju i želio je biti uključen u čitav projekat.

  • Estrada

  • 17. Maj 2020  

  • 1

Muzičar Goran Bregović zasigurno je na estradi jedan od vlasnika najbrojnijih vila na Senjaku u Beogradu, jer do sada posjeduje više od šest kuća u ovom poznatom beogradskom naselju, piše Kurir.

Bregović je navodno sagradio veleljepnu kuću čija je vrijednost oko milion eura. Naime, on je prvo otkupio plac na kojem je bila stara kuća, a onda je do detalja sa arhitektama napravio plan kako želi da izgleda njegov novi dom na tom mjestu.

- Mjesecima je Brega razmišljao šta će izgraditi na placu koji je poprilično veliki. Prva zamisao mu je bila da izgradi hotel i uplovi u novi biznis, koji bi bio popularan u ovom dijelu Beograda. Međutim, stanari okolnih kuća su se pobunili zbog te ideje, te je odustao od toga. Onda je razmišljao da napravi prostor za restoran, međutim, ponovo je naišao na negodovanja komšija. Na kraju je odlučio da izgradi vilu koju će najvjerovatnije, kada bude završena, izdavati, kao što to već čini sa brojnim kućama koje posjeduje - otkriva izvor blizak muzičaru i dodaje:

- Kada je odlučio šta želi da gradi, počeo je sa arhitektama da pravi plan kako će kuća da izgleda. Nije želio ništa prepustiti slučaju, te je želio svakom detalju posvetiti veliku pažnju i želio je biti uključen u čitav projekat. Kreativnosti mu ne manjka, te uvijek zna šta želi, pa dizajnerima i arhitektama tokom izgradnje daje sugestije. Kako su svi radovi završeni, posljednjih sedmica traži namještaj i sve ono što je potrebno da se ispuni enterijer u kući koja uopšte nije mala - objašnjava izvor blizak Bregoviću.

Tragom ove priče u katastarskim knjigama novinari su provjerili da li je plac zaista u vlasništvu poznatog muzičara, te se saznalo da je odnedavno upravo Goran Bregović vlasnik parcele na kojoj se nalazi kuća od 200 metara kvadratnih, kao i da je to njegova privatna svojina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...