MIKE TYSON PODIJELIO NAJLUĐE PRIČE: Jordan je bježao od njega, Brad Pitt ga molio za milost...

Jeste li čuli onu kada je policajcima dao Rolls-Royce?

  • Sport

  • 17. Maj 2020  17. Maj 2020

  • 0

Ili kada je isfurao mladog i nepoznatog repera Tupaca Shakura tako da ga je ubacio na dernek Magica Johnsona?

A gdje su tek one priče kako je zamalo pretukao Michaela Jordana i Brada Pitta jer su bili s njegovom bivšom ženom...

Mike Tyson, najmlađi svjetski boksački prvak teške kategorije u povijesti, u 53. je godini top tema jer je snimkom spektakularnog treninga za čovjeka u njegovim godinama dao naslutiti da se vraća u ring. Tim povodom Sky Sport podsjeća na 10 ludih priča o "čovjeku kojeg su uvijek pratili razvrat i kaos".

Tyson je bio prvi Tiger King

Puno prije Joea Exotica i njegovog Oklahoma ZOO-a u Netflixovoj hit seriji, Mike Tyson je kao kućne ljubimce imao tri "velike mačke", koje su bile simbol njegove dekadencije. Kenya, Storm i Boris spavali su s gazdom, ali i napadali one koji su mu upadali na posjed. "Netko je preskočio ogradu i našao se na njihovom posjedu. Tigrovi nisu znali tu gospođu i nastao je gadan incident." Zanimljivo je i kako je Tyson došao u posjed tigrova: "Prodavač automobila ponudio mi ih je u zamjenu za jednog oldtimera. Bio sam mlad i rekao sam da je to jako cool. Sada kada se sjetim toga ne mogu vjerovati, gdje mi je bila pamet?"

Zamalo je pretukao Michaela Jordana, koji se usrao od straha i pobjegao

Dvije američke i svjetske sportske megazvijezde srele su se na rođendanskoj zabavi Richarda Denta, slavnog igrača Chicago Bearsa. Tysonov menadžer Rory Holloway prisjeća se: "Mike je sjedio s Long Island Ice Teaom, njegovim omiljenim pićem, a kada on pije, njegovi osjećaji izađu na površinu. Rekao sam konobaru da mu razvodnjava koktele jer sam znao kamo to vodi. Mike se zabuljio u Michaela Jordana koji je sjedio za stolom preko puta njega i zaderao se: 'Hej, jel ti misliš da sam ja glup?' Tyson je tada bio u procesu razvoda od glumice Robin Givens, s kojom je Jordan ranije hodao. Jordan je na to problijedio, kao da je vidio duha. Bilo je očito da samo želi ustati i pobjeći koliko ga noge nose. Pijani i ljubomorni Mike je počeo svima govoriti da će Jordanu isprašiti guzicu, a Jordan, elegantan i fino odjeven kao i uvijek, jedva je dočekao zbrisati." Slavljenik Dent ovako je komentirao situaciju za Chicago Tribune: "Nikada nisam vidio Jordana tako prestrašenog."

Zamalo je pretukao Brada Pitta, koji je molio za milost

I ova priča vezana je uz Tysonovu ljubomoru zbog bivše žene, ali ovaj put ne tiče se njenog bivšeg, nego aktualnog dečka. Također je bilo vrijeme njegovog razvoda od Robin Givens. Došao je u njenu kuću, a ona je tamo već bila s novim dečkom, Bradom Pittom. "Trebali ste vidjeti izraz njegovog lica kada me ugledao. Izgledao je kao da će primiti posljednju pomast. Preklinjao me: 'Čovječe, nemoj me udariti.... molim te nemoj me udariti...'", piše Tyson u svojoj knjizi. Iako se ona zove Neosporna istina, Robin Givens tvrdi da je sve u ovoj priči istina osim jednog detalja: "Zvuči li vam uvjerljivo da bi Brad ikoga molio za milost? Brad je prevelik frajer za tako nešto, vjerujte mi, znam što govorim."

Proslavio je Tupaca koji ga je posjećivao u zatvoru i tamo radio kaos

Slava legendarnog repera Tupaca Shakura i njegov tragičan kraj u 25. godini zauvijek su vezani uz Tysona. Tupac je ubijen 1996. u Las Vegasu nakon što je otišao s Tysonovog meča protiv Brucea Seldona. Dva divlja i kontroverzna tipa sprijateljila su se na prikladnom mjestu - u zatvoru. Tyson je tamo služio kaznu, a Tupac ga je posjećivao. "Svaki njegov dolazak u zatvor podizao je tenziju među zatvorenicima, koji su ga nevjerojatno obožavali, ti svi prekaljeni tipovi su mu se klanjali, zbog čega ga čuvari nisu voljeli. On je činio sve da im se ne svidi, kao na primjer kada bi tijekom posjeta počeo skakati po stolu, što bi zamalo izazvalo kaos." Zanimljivo je kako je počeo njihov odnos. Tyson je par godina ranije, dok je Tupac bio anonimus, a ne glazbena superzvijezda, njega i još par mladića uveo na ekskluzivnu zabavu Magica Johnsona u Los Angelesu. "Odjednom je neki tip uzeo mikrofon i kako je krenuo repati, tako nije prestajao rasturati klub", prisjetio se Tyson kasnije. "Nakon toga mi je pisao dok sam bio u zatvoru: Možda me ne znaš po imenu, ali ti si me pustio u onaj klub. Postali smo prijatelji. Stvarno je bio divljak. Rekao sam mu da će on završiti u zatvoru kada ja od tamo izađem. Šalu na stranu, upozoravao sam ga da se okružio pogrešnim ljudima, ali nije me slušao."

Policajce je podmitio Rolls-Royceom

Jedan od Tysonovih mnogobrojnih sukoba sa zakonom završio je njegovim podmićivanjem dvojice policajaca tako da im je dao Rolls-Royce, jedan od najskupljih automobila na svijetu. I ova priča uključuje Robin Givens, s kojom je tada još uvijek bio u braku. Njih dvoje su se naravno posvađali u Burger Kingu, iz kojeg je ona odjurila Rolls-Royceom. "Bila je potpuno luda od bijesa, sudarila se s autom i slomila ruku nekom tipu. Policajci su došli na očevid i bilo me strah da me ne uhite jer nisam imao vozačku, pa sam im ponudio da uzmu auto, što su oni prihvatili." Međutim, priča i fotografija najskupljeg podmićivanja za prometnu nesreću u povijesti procurili su u javnost, pa su policajci suspendirani, ali nisu kazneno gonjeni. Tvrdili su da im je Tyson dao Rolls-Royce uz riječi: "Ovaj auto mi donosi samo nesreću."

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...