OVOGODIŠNJI EUROSONG U DRUGAČIJEM IZDANJU: Molitva i Marija Šerifović ponovo pokorili Europu (VIDEO)

Prvi put u historiji takmičenje za najbolju pjesmu "Eurovizije" nije održano zbog globalne krize, ali je održan virtuelni događaj "Eurovision: Europe Shine A Light".

  • Estrada

  • 17. Maj 2020  

  • 0

Globalni virtuelni događaj, na kojem su bili prisutni aktuelni i dosadašnji takmičari, prenosio je poruke ohrabrenja umjetnika, isječke iz pjesama koje bi se takmičile za ovogodišnju pobjedu i neke od nastupa.

Televizijska publika je imala priliku da vidi prošlogodišnjeg pobjednika koji je prošetao pustim gradskim ulicama, pa sve do iznenađujuće pojave legendarne grupe ABBA, čija je pjesma Waterloo proglašena najboljom pjesmom "Eurovizije" svih vremena.

Danas, ipak, svi pričaju o jednoj drugoj pjesmi.

Riječ je o Molitvi Marije Šerifović, koja je 2007. s ovom pjesmom pobijedila na Eurosongu, donijevši pobjedu Srbiji.

Naime, dok je većina nastupala iz svojih dnevnih soba ili dvorišta za vrijeme samoizolacije, Marija se zapravo sa svojim bendom (njeni svirači su nosili maske) prošetala praznim beogradskim ulicama, kako bi otpjevala "Molitvu" nasred potpuno prazne raskrsnice, dok su ljudi pjevali zajedno s njom sa prozora svojih stanova.

Šerifovićeva je ovim nastupom bukvalno oduvala ovogodišnji "evrovizijski" program, a komentari na video bili su i više nego pozitivni i stizali su iz svih krajeva svijeta, pišu Nezavisne.

Ona je ranije izjavila da joj je bila velika čast da se ponovo nađe u finalu najvećeg muzičkog takmičenja na svijetu.

Pogledajte ovo:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...