MORSKA NEMAN OD OSAM METARA UOČENA U MEDITERANU: Morski pas je snimljena nedaleko od plaže, obalna straža odmah izdala upozorenje

Morski pas dug oko osam metara pojavio se na svega 400 metara od plaže u Poloposu u Granadi u španjolskoj Andaluziji.

  • Jeste li znali

  • 17. Maj 2020  

  • 0

Zastrašujuća grdosija viđena je u subotu ispred plaže La Mamola, a početkom mjeseca u blizini španjolske Calahonde kraj grada Motrila također je uočen morski pas, ali znatno manji - taj je, prenosi portal Euro Weekly News, bio dug oko tri metra.

Vlasti su izvijestile kako se u najnovijem slučaju radi o golemoj psini, nakon kitopsine drugoj najvećoj vrsti morskog psa u svijetu, koja, srećom, nije poznata po napadu na čovjeka. Sporo se kreće i bezopasna je za ljude, a hrani se planktonom.

Španska pomorska služba svejedno je apelirala na mještane da se životinji ne približavaju čamcima ili kajacima.

(Jutarnji list / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...