MNOGI ĆE SE RAZOČARATI: Ako imate ovu verziju Windowsa 10, u velikim ste problemima, odlučili su da je ugase…

Windows donosi još jednu veliku promjenu.

  • HiTec

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 0

Microsoft neće više nadograđivati 32-bitnu verziju Windows 10 sistema te će se usredotočiti na daljnji razvoj 64-bitne verzije.

Promjena se, konkretno, odnosi na OEM-ove, koji neće više dobivati 32-bitnu verziju Windows 10 sistema kako bi ih predinstalirali na svoje kompjutere prije dolaska na tržište.

Valja naglasiti kako ova odluka neće imati utjecaja na 32-bitne sisteme koji su na tržište došli s nekom od ranijih verzija Windows 10 sistema, za njih se ništa ne mijenja te će i dalje biti dostupne nadogradnje i sigurnosne zakrpe.

Međutim, istekom životnog vijeka i podrške za tu verziju Windows 10 sistema, neće više biti 32-bitne verzije sistema te se za najnovije nadogradnje preporučuje nadogradnja na 64-bitni sistem.

Podrška za Windows 10 verzija 1909 (November 2019) kao posljednje verzije sistema sa 32-bitnom verzijom prestaje 11. maja iduće godine, što znači da je planiran potpuni prelazak na 64-bitne sisteme ukoliko želite primati najnovije nadogradnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...