CRVENA PILULA: Tvorci "Matrixa" ljutiti na Elona Muska i Ivanku Trump zbog citata na Twitteru

Musk je na Twitteru iskoristio citat iz popularnog naučnofantastičnog filma kako bi izrazio svoje političko stajalište (i još jednom prigovorio zašto mu ne daju da otvara tvornice za vrijeme globalne pandemije), ali se autorima filma to nije baš previše svidjelo.

  • Šareni svijet

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 1

Iako se trenutno bavi pridošlicom u porodici, Elon Musk ne prestaje s eskapadama na Twitteru. "Teslin" šef je ove nedjelje objavio citat iz naučnofantastičnog filma "Matrix", koji je navukao i komentar Ivanke Trump. Jedna od autorica filma Lilly Wachowski cijelu stvar je primila sa priličnom dozom gorčine.

Musk je na Twitteru napisao: "Uzmite crvenu pilulu", i svemu pridodao crvenu ružu. Citat se, naime, veže na scenu iz filma u kojoj Morpheus Neou daje priliku da popije crvenu pilulu i otkrije istinu o Matrici ili da popije plavu i nastavi živjeti život blažen u neznanju.

Na to je Ivanka Trump odgovorila da je i ona "popila pilulu", a sve je zaključila jedna od sestara Wachowski (režiserki "Matrixa") rekavši im: "Je... se oboje." Nakon toga je podijelila poveznicu na stranicu neprofitne LGBT stranice "Brave Space Alliance" pozvavši na podršku.

Pravi razlog iza izbora ovog konkretnog citata sigurno zna samo Musk, ali valja naglasiti da sintagma "popijte crvenu pilulu" u politici znači okretanje političkih stavova prema desničarskima. Na Redditu postoji podreddit The Red Pill, koji je nastao 2013. te koji popularizira termin u online forumima u vezi s Donaldom Trumpom.

Što se samog Muska tiče, on nastavlja prigovarati na Twitteru objavivši da će zbog sigurnosnih mjera u vezi s koronavirusom, preseliti sjedište "Tesle" iz Kalifornije te nakon toga tužiti San Francisco.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...