ODLAZAK VELIKANA: Umro legendarni francuski glumac, pamtit ćemo ga po ovim ulogama...

Krajem šezdesetih bio je čest filmski partner Romy Schneider i Brigitte Bardot.

  • Kultura

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Legenda francuskog filma, glumac Michel Piccoli, poznat po ulogama u filmu „Prezir“ Jean-Luca Godarda, „Sitnice koje život znače“ Claudea Sauteta i u novije vrijeme „Habemus papam“, umro je 12. maja u dobi od 94 godini, objavila je njegova obitelj.

- Michel Piccoli umro je 12. maja od posljedica moždanog udara u krugu svoje obitelji, supruge Ludivine i djece Inorda i Missije - navodi se u saopćenju obitelji koje je Gilles Jacob, obiteljski prijatelj i bivši predsjednik Međunarodnoga filmskog festivala u Cannesu, uputio AFP-u. 

Piccoli je sin italijanskih imigranata. Po završenom glumačkom obrazovanju, nastupao je na različitim pariskim pozornicama, a svojevremeno je bio direktor pozorišta Theatre Babylone. Na filmu se prvi put pojavio još 1944. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Prezir“, koji je 1963. režirao Jean-Luc Godard. 

Krajem šezdesetih, bio je čest filmski partner Romy Schneider i Brigitte Bardot.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...