ŠPIRIĆ GOVORI ONO ŠTO DODIK MISLI: „Neizlječivo smo zaraženi virusom, mi jedemo sami sebe…“

"Činjenica da skoro mjesec na računu stoji netaknuto 330 miliona eura hitne pomoći Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) govori da u BiH kao da i nije bilo virusa korona već smo neizlječivo zaraženi virusom nepovjerenja", istakao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić

  • Politika

  • 19. Maj 2020  

  • 0

"Nama, očigledno, ne pomaže međunarodna pomoć jer mi 'jedemo sami sebe'. Nezapamćeno je da neka međunarodna finansijska institucija odobri kredit kroz hitni program za pomoć zdravstvu, a onda novac stoji na računu. I dodatno će nas koštati to što stoji", izjavio je Špirić Srni.

On je dodao da su nepovjerenje i neraščišćeni odnosi u Federaciji BiH doveli do toga da se nanosi šteta razvojnim procesima i budžetu Republike Srpske.

"Kompromis entitetskih vlada o raspodjeli sredstava od PDV-a i dobiti 'Elektroprenosa BiH' dobar su putokaz za dalje, ali čisti računi i povjerenje najbolji su saveznik za mir u kući", zaključio je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...