ITALIJANSKI NOGOMETNI SAVEZ OBJAVIO: Serija A može početi tek 14. juna

Savez, također, navodi da je donio svoju odluku "iščekujući novije i poželjnije odluke kompetentnih vlasti", što znači da mogućnost nastavka italijanskog prvenstva ipak nije potpuno isključena.

  • Sport

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Italijanski nogometni savez objavio je u ponedjeljak navečer da je službeni prekid svih natjecanja na snazi do 14. juna, što, čini se, ugrožava mogućnost da se prvenstvo nastavi 13. juna, kako želi italijanska nogometna liga.

U saopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer, Savez pojašnjava da je odluka u skladu sa mjerama za borbu protiv koronavirusa koje je donijela italijanska vlada.

Prema tim mjerama, u Italiji su sva sportska natjecanja zabranjena do 14. juna.

Savez, također, navodi da je donio svoju odluku "iščekujući novije i poželjnije odluke kompetentnih vlasti", što znači da mogućnost nastavka italijanskog prvenstva ipak nije potpuno isključena.

Prošle sedmice, Serija A, koja okuplja 20 klubova prve lige, objavila je kako želi 13. juna nastaviti prvenstvo koje je 9. marta prekinuto zbog koronavirusa.

Predviđeno je da se uskoro održi sastanak između italijanskog premijera Giuseppea Contea i čelnika Saveza te lige. Tehnički i naučni odbor koji savjetuje vladu, trebali bi uskoro dati preporuku o novom sanitarnom protokolu za nogometni svijet.

Ova nova verzija, manje stroga od prve, ne predviđa više kolektivni karantin ukoliko jedan igrač ili član štaba bude pozitivan na koronavirus.

Njemačka Bundesliga prva je od većih europskih liga koja je ovog vikenda nastavila svoje prvenstvo. Francuska je okončala prvenstvo i proglasila PSG prvakom, a španska La Liga planira nastaviti prvenstvo početkom juna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...