KAKVA SRAMOTA ZA DRŽAVU: Pogledajte koliku platu ima direktor Zemaljskog muzeja BiH, a ni ona neće biti uplaćena do daljnjeg...

Danas su iz Zemaljskog muzeja odlučili objaviti platnu listu svog direktora Mirsada Sijarića.

  • Kultura

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

U skladu s nastalom situacijom koja je u našoj zemlji i svijetu uzrokovana pandemijom Covida-19, većina muzejskih ustanova, uključujući i najstariju muzejsku instituciju u BiH, nije bila u mogućnosti osmisliti i obilježiti Međunarodni dan i noć muzeja.

Kao i svake godine, muzeji na taj dan pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na trenutnu situaciju i rad muzeja.

Danas su iz Zemaljskog muzeja odlučili objaviti platnu listu svog direktora Mirsada Sijarića.

"Pod ovogodišnjim sloganom DNM 2020 "Muzej za jednakost, različitost i uključivost", iz Zemaljskog muzeja BiH javno objavljujemo platnu listu za mjesec mart 2020. direktora Zemaljskog muzeja BiH, dr. sci. Mirsada Sijarića, ujedno i muzejskog savjetnika za kasni srednji vijek.

Iz priloženog se može vidjeti da direktorska plata "državnog" muzeja iznosi 642,38 KM neto, uz napomenu da neće biti uplaćena do daljnjeg.

Nakon svih do sada poznatih i javno objavljenih problema u kojima se nalazi Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, iz istog muzeja pitamo se: Da li je državi Bosni i Hercegovini potreban državni muzej?", navode iz Zemaljskog muzeja BiH. 

(SB/NAP)      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...