NAJBRŽI DORUČAK: Evo zašto treba napraviti fini proteinski sendvič od tek tri namirnice...

Želite li ujutro pojesti nešto fino i brzo, idealan je sendvič s bananom i maslacem od kikirikija; riječ je o kombinaciji koja se brzinski priprema, a koja lijepo zasićuje te daje dovoljno energije za obavljanje jutarnjih aktivnosti...

  • Zdravlje

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Postupak je vrlo jednostavan: jednu ili dvije kriške kruha namažite s nešto maslaca od kikirikija te sve zajedno prekrijte kriškama banane. Po želji na vrh sendviča možete dodati kašikucu meda, malo cimeta u prahu, sjemenke konoplje ili lana te orašasto voće.

Banana je odličan izvor kalija, koji snižava visoki krvni pritisak, a sadrži i značajne količine vitamina A te prehrambenih vlakana koji reguliraju probavu.

Maslac od kikirikija je, pak, izvrstan izvor dobrih masnoća i bjelančevina. No, pripazite da kupujete maslace napravljene isključivo od orašastih plodova i, eventualno, malo soli. Izbjegavajte one s dodatkom ulja, masti i procesiranih šećera. Maslac, naravno, možete napraviti i sami u dobrom blenderu ili sjeckalici, piše Zadovoljna.hr.

Zbog kaloričnosti namirnice - u 100 grama maslaca od kikirikija može se naći i do 680 kalorija, ali i zbog visokog postotka masnoća, ograničite se na jednu do dvije kašikice maslaca ili 15 do 30 grama po danu.

Ako za sendvič upotrijebite kvalitetan integralni kruh, tijelu ćete podariti i znatnu količinu ugljikohidrata koji vam daju energiju za nove radne pobjede. Naravno, možete se poslužiti i proteinskim kruhom te tako dodatno pojačati unos bjelančevina u organizam.

Ako, pak, ograničavate unos ugljikohidrata, odustanite od kruha. Bananu prerežite napola te maslac namažite direktno na voće. Ovo možete biti i dobar međuobrok ili fin zalogajčić prije, odnosno nakon vježbanja. Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...