Gastro
GOTOVO ZA POLA SATA: Piletinu u lisnatom tijestu pripremite na ovaj način...
21. Jan. 20210
Sastojke uvijek možete prilagoditi onome što imate u frižideru.
Gastro
19. Maj 2020 19. Maj 2020
0
SASTOJCI:
500 gr lisnatog tijesta
500 gr prženih pilećih prsa ili pečene piletine
1 tikvica
1 luk
1 paprika
200 g gaude
1 jaje
PRIPREMA:
1. Pileća prsa ili pečenu piletinu izrežite na kockice.
2. Sitno isjeckati luk, papriku i tikvicu pa kratko popržiti dok ne omekša.
3. Pomiješati sa piletinom i sirom.
4. Lisnato tijesto razvucite na pobrašnjenoj podlozi i namažite filom.
5. Zarolajte i premažite umućenim jajetom.
6. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Društvo
GORUĆE PITANJE U KANTONU SARAJEVO: Katica najavio novu mjeru MUP-a KS
Prije 16 min0
HiTec
NE NASJEDAJTE: Novi trojan napada Androide i skida bankarske podatke
Prije 25 min0
Hronika
PREDLOŽEN PRITVOR U BiH: Državljanin Turske uhvaćen pri krijumčarenju migranata
Prije 37 min0
Vijesti
ŽELJANA ZOVKO IZ MOSTARA UPOZORAVA: Hibridni rat vodi se u Bosni i Hercegovini
Prije 1h5
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.