BIVŠI TENISER TVRDI DA ĐOKOVIĆ MIJENJA ZASTAVU POD KOJOM NASTUPA: "Novak mi je rekao da nam se želi pridružiti"

Benjamin Balleret, nekada 204. tenisač svijeta, dao je veliki intervju za ugledni francuski list L'Equipe u kojem je govorio o svojoj karijeri, ali i o Novaku Đokoviću.

  • Sport

  • 19. Maj 2020  

  • 0

Potpuno je moguće da ovaj tenisač nije ostao u pamćenju ni onim pratiteljima tenisa koji bijeli sport prate zagriženije od ostalih, a kamoli nekome tko prati samo najveće turnire.

Gotovo anoniman teniser

Naime, Balleret, danas 37-godišnjak, je čovjek kojem je najveći uspjeh u karijeri 204. mjesto na ATP ljestvici i treće kolo kvalifikacija za Roland Garros.

Bolji poznavatelji tenisa sjetit će se da je Balleret odigrao najduži tie-break u profesionalnom tenisu koji se igrao do 70 poena (36-34), a odigrao se na Futuresu na Floridi 2013. godine. 


 

Promjena dresa

Ipak, Balleret je uspio francuskim novinama dati intervju zbog kojeg je istog trenutka postao čovjek o koje pišu svi svjetski mediji, a eksploziju zanimanja uzrokovala je izjava o tome da bi Đoković mogao zaigrati za reprezentaciju Monaka.

"Novak mi je lični rekao da bi se pridružio mojoj reprezentaciji. Htio bi nam pomoći i ovdje je itekako dobrodošao", rekao je Balleret o Đokoviću koji, kao i većina tenisača ima prebivalište u Monaku pa dodao:

"Novak jako voli Monte Carlo i tu provodi dosta vremena. Pomogao nam je i kad smo renovirali terene."

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...