ODLUČIO SE BORITI NJEGOVIM METODAMA: Biden smislio nadimak za Trumpa, a ni Trampovi nisu za bacanje

Demokratski kandidat u trci za predsjednika SAD Joe Biden otkrio je nadimak koji je smislio za svog glavnog rivala - aktuelnog predsjednika, rekavši da je Donald Trump "Predsjednik Tviti (Tweety)", što je zbog načina na koji se izgovara dvostruka aluzija - na ime male žute ptičice iz crtaća i često tvitovanje Trampa na Twitteru (Twitter), prenose danas američki i britanski mediji.

  • Svijet

  • 19. Maj 2020  

  • 0

Demokratski kandidat u trci za predsjednika SAD Džo Bajden otkrio je nadimak koji je smislio za svog glavnog rivala - aktuelnog predsjednika, rekavši da je Donald Tramp "Predsednik Tviti (Tweety)", što je zbog načina na koji se izgovara dvostruka aluzija - na ime male žute ptičice iz crtaća i često tvitovanje Trampa na Twitteru (Twitter), prenose danas američki i britanski mediji.

 

Samo nedjelju dana nakon što je javno tvrdio da predsjedniku neće davati nadimke, Bajden je otkrio da Trampa zove "Predsjednik Tviti".

"Trump je i jutros ponovo tvitnuo nešto, i ja ga zovem Predsjednik Tviti", rekao je bivši potpredsjednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme, umjesto da troši vrijeme na Twitteru, i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mjera namijenjenog oporavku zemlje od pandemije.

Biden je poručio da je zemlji više nego ikada potreban ozbiljan lider, i da zemlja mora da se otvara, a da to nije moguće dok Tramp sjedi na novcu privrednika i tvituje.

Trump, koji je česta meta na društvenim platformama, Bajdena naziva Uspavani Džo, u namjeri da istakne da on nema kondiciju i energiju za funkciju za koju se kandiduje.

Predsjednik SAD još nije komentarisao nadimak koji mu je Bajden dao, ali mediji ocjenjuju da je Trump već gospodar davanja nadimaka.

Pisali su da su na listi talenata američkog predsjednika, pored dara za ekonomiju i održavanja Twitter naloga aktivnim, i oni za pravljenje aluzija na račun političkih protivnika i davanje nadimaka.

Na početku Trumpove političke karijere "etikete" su bile rezervisane za konkurente.

Tako je nekadašnjeg guvernera Floride Jebba Busha, Trump nazvao "kilavim", senatore Kruza "lažljivim Tedom", a Rubija - "mali Marko". Supruga bivšeg predsjednika SAD Billla Clinoton postala je "pokvarena", "kreketuša" i "bezdušna" Hilari.

Pamte se i nadimci koje je dao protivkandidatima "Ludi Berni Sanders" i "mini Michael Bloomberg", ali i "Pokahontas Elizabet Warren" zbog aluzije na njeno domorodačko porijeklo.

Lidera Sjeverne Koreje Kim Jog Una nazvao je "Rocketmen" (čovjek raket), zbog čestih lansiranja raketa i toj zemlji, a sirijskog predsjednika Bashara Al Assada, koga je pokušavao da svrgne, "životinja Asad".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...