DREVNA TAJNA S ISTOKA: Evo kako na brzinu kod kuće možete izbijeliti zube, bez štetnih posljedica… (VIDEO)

Drevna indijska medicina ima rješenje.

  • Zdravlje

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Mućkanje ulja u ustima popularno je u ajurvedskoj medicini kao narodni lijek namijenjen poboljšanju oralne higijene i uklanjanju toksina iz tijela.

Mućkanjem kokosovog ulja 20 minuta dnevno održavate usnu šupljinu čistom i dah sviježim. Kokosovo ulje sa malom količinom listova ili ulja metvice može pomoći u uklanjanju nekih površinskih obojenja zuba.

Kombinacijom kokosovog ulja sa sodom bikarbonom i kurkumom može se napraviti pasta kojom možete pokušati izbijeliti zube.

Za razliku od mnogih drugih metoda, kokosovo ulje ne sadrži kiseline ili druge sastojke koji mogu oštetiti zubnu caklinu, stoga se može koristiti svakodnevno.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...