IZETBEGOVIĆ I ČOVIĆ NA SASTANKU SA AMERIČKIM AMBASADOROM: Hitna deblokada 330 miliona eura...

Očekuje se da će tema sastanka biti deblokada 330 miliona eura od MMF-ovog kredita, novca koji stoji u Centralnoj banci BiH i nije upućen ka entitetskim računima zbog nesuglasica u vezi s raspodjelom novca.

  • Vijesti

  • 20. Maj 2020  

  • 2

Sastanak Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Ericom Nelsonom započeo je večeras u Sarajevu. Očekuje se da će tema sastanka biti deblokada 330 miliona eura od MMF-ovog kredita, novca koji stoji u Centralnoj banci BiH i nije upućen ka entitetskim računima zbog nesuglasica u vezi s raspodjelom novca.

Osim toga, očekuje se da će razgovarati o brojnim drugim nagomilanim problemima, kao što je održavanje izbora, imenovanja na rukovodeće pozicije...

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je prethodno održao sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, odakle je poručeno da ostaju u političkom savezu.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...