ZBOG SMRTI EPIDEMIOLOGA ŠEFIKA PAŠAGIĆA I AVDIJE KANLIĆ: Tužilaštvo BiH zaprimilo krivičnu prijavu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je krivičnu prijavu u kojoj se navodi više osoba, a u vezi dešavanja povezanih sa smrću epidemiologa Šefika Pašagića i Advije Kanlić, prenosi N1.

  • Hronika

  • 21. Maj 2020  

  • 0

Na pitanje "N1" da li je tačno da je Tužilaštvo BiH zaprimilo krivičnu prijavu protiv glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Sabine Sarajlije, vještaka sudske medicine Nermina Sarajlića i ostalih medicinskih vještaka koji su sačinili zaključke od 7. aprila ove godine o slučaju Šefika Pašagića, svih članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, te direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović, iz Tužilaštva BiH nisu htjeli precizirati.

Na obdukciju tijela Advije Kanlić iz sarajevskog naselja Hrasnica, koja je bila zaražena virusom korona, čeka se već skoro dva mjeseca dana. Njeno tijelo još nije ukopano, a porodica traži pomoć nadležnih institucija.

Doktor Šefik Pašagić umro je u nedjelju 5. aprila od posljedica zaraze korona virusom. Supruga preminulog ljekara u javnost je iznijela optužbe o propustima u liječenju doktora Pašagića. Istragu u smrti Šefika Pašagića vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

U oba predmeta Tužilaštvo KS vodi službene istrage.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...