ODLAZE, JEDAN PO JEDAN: Preminuo poznati pjevač narodne muzike, ostaće upamćen po hit singlu koji je prodan u 500.000 primjeraka… (VIDEO)

Preminuo je pjevač narodne muzike Miroslav Radovanović

  • Estrada

  • 21. Maj 2020  

  • 0

Radovanović je publici najviše poznat po pjesmi "Ti si žena mog života".

Rođen je 1947. godine kod Arilja. U ranoj mladosti učestvovao je na mnogim takmičenjima pjevača amatera. Prvu ploču snimio je 1970. godine sa pjesmama "Želeo bih da te sretnem" i "Ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom", nastale u saradnji sa kompozitorom Časlavom Đokovićem. Ubrzo nakon toga je uslijedila saradnja sa kompozitorom Predragom Vukovićem Vukasom i nastaje veliki hit "Ti si žena mog života". Ploča je prodata u 500.000 primjeraka. Potom se redaju pjesme: "Dok te čekam ispod lipa", "Doviđenja, doviđenja", "Ne igraj se, ne muči mi dušu" i mnoge druge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...