SDA UPUTILA OTVORENO PISMO: „Pozivamo Tegeltiju da dostavi pisano pojašnjenje i Centralnu banku da isplati sredstva MMF-a…“

Stranka demokratske akcije oglasila se saopćenjem za javnost

  • Mini market

  • 21. Maj 2020  

  • 0

SDA pozdravlja stav predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da je Vijeće ministara BiH donijelo sve potrebne odluke za isplatu sredstava MMF-a na račune entiteta i Distrikta Brčko, te da nema potrebe za donošenjem novih odluka.

SDA poziva predsjedavajućeg Tegeltiju da o tome uputi zvanično pisano pojašnjenje Centralnoj banci BiH, kako bi sredstva mogla biti isplaćena, saopćeno je iz SDA.

Iz ove stranke podsjećaju da je Parlament Federacije BiH već ranije donio odluku o raspodjeli sredstava između FBiH i kantona, čime bi se kompletan proces povlačenja i raspodjele sredstava MMF-a završio, stoji u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...