OBAVLJENA NOVA TESTIRANJA: Svi igrači Juventusa negativni na Covid-19

Očekuje se da u klub još stignu Gonzalo Higuain i Adrien Rabiot koji će također odmah biti testirani na koronavirus.

  • Sport

  • 22. Maj 2020  

  • 0

Ekipa Juventusa objavila je da nema više nijednog igrača koji je zaražen koronavirusom nakon novih testova koji su urađeni u klupskom centru Stare dame.

Defanzivac aktuelnog prvaka Italije Daniel Rugani prvi je igrač koji je u Seriji A bio pozitivan na virus Covid-19, a nakon njega iz ovog kluba pozitivni su bili i Blaise Matuidi i Paolo Dybala.

Ipak, nakon novih testova konstatovano je da su svi igrači Juventusa negativni, između ostalih i naš Miralem Pjanić, te da klub može nastaviti s normalnim radom i treninzima, uz poštivanje svih preporuka tamošnje vlasti za ponašanje u toku pandemije.

Očekuje se da u klub još stignu Gonzalo Higuain i Adrien Rabiot koji će također odmah biti testirani na koronavirus.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome kada će Serias A biti nastavljena ali se vjeruje kako bi to trebalo biti sredinom juna. Sve bi trebalo bti poznato već za nekoliko dana.

Naravno, i dalje je u igri opcija da se sezona potpuno otkaže, ali to je za sada najmanje izgledna varijanta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...