6.700 GROMOVA NA HALKIDIJU: Grčka pod vodom, a zemljotresi ne prestaju

U Lagadasu 21-godišnji muškarac izgubio je kontrolu nad vozilom zbog velike količine vode na putu. Mladić koji je bio na mjestu suvozača uspio je da se izbavi i kontaktira nadležnu službu

  • Svijet

  • 22. Maj 2020  

  • 0

Snažno nevrijeme pogodilo je noćas sjeverni dio Grčke, te je veliki broj domaćinstava ostao bez struje, prenosi Alo.rs.

Posebno su se na udaru oluje koja je došla iz Severne Makedonije našla mjesta Halkidiki, Solu, Kilkis, Seres i Ksanti. Lokalni mediji prenose da su pripadnici vatrogasne brigade spasili mladića čiji je automobil odnijela nadolazeća bujica, javljaju grčki mediji.

Naime, u Lagadasu 21-godišnji muškarac izgubio je kontrolu nad vozilom zbog velike količine vode na putu. Mladić koji je bio na mjestu suvozača uspio je da se izbavi i kontaktira nadležnu službu.

Ubrzo je stigla ekipa od 10 vatrogasaca sa tri vozila i uspjeli su spasiti vozača, čiji je automobil bujica nosila 30 metara. Oba muškarca odvezena su u bolnicu iz predostrožnosti.

Na Halkidikiju poplavljeno je više kuća i prodavnica, a bujica vode prekrila je ulice i pretvorila dvorišta u jezera. Također, grčki mediji navode da je zabilježno čak 6.700 gromova.

Vatrogasna brigada u Solunu dobila je više od 100 poziva da ispumpa vodu iz domova i podruma građana.

Grčki meteorolozi smatraju da će se padavine nastaviti, najvećim dijelom na Kritu, a da bi olujno nevrijeme trebalo do petka uveče oslabiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...