ŠAROVIĆEV DORAT U NSRS-u: "Nemam problema s partizanima, moji su svi bili četnici"

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS-u Igor Žunić najavio je da će taj klub u narednom periodu inicirati održavanje posebne sjednice o pitanju Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta...

  • Politika

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

...usvojene u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ali i o različitim temama u vezi s Drugim svjetskim ratom, u kome su najviše stradali Srbi.

U NSRS-u se vodila burna rasprava o tome.

"Ja nemam problema sa partizanskim pokretom nikako, moji su svi bili na ovoj potpuno srpskoj strani, četnicima", kazao je Tomica Stojanović, poslanik SDS-a, pišu Vijesti.ba.

On je kazao kako su protiv rezolucije bili kardinal Puljić, HDZ, a onda je zapitao skupštinske rivale znaju li ko je bio za deklaraciju.

"Puljić je bio protiv ove deklaracije, bio je HDZ, a znate ko je bio za deklaraciju? Bio je mitropolit dabrobosanski, a vi ste bili protiv. I HDZ je bio protiv zato što se pominje ustaški zločin i poredi se sa fašističkim pokretom. SDS je spriječio osudu četničkog porketa u ovom dokumentu. SDS je podržao vaš amandman. Zašto ne kažete šta je prava pozadina ovoga i zašto je Dodik mlatio ovim papirom? CIK je pozadina. Znamo mi dobro, i zato ste ljuti."

Kako je kazao, vladajući zastupnici nisu osudili održavanje mise u Sarajevu i samim time su je podržali.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...