OŠTRA PORUKA ALEKSANDRE PANDUREVIĆ: SNSD ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve da bi se dodvorio HDZ-u BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta. Za nju su iz RS-a glasali samo poslanici SDS-a i PDP-a, koje su iz SNSD-a optužili da su tim činom izdali Republiku Srpsku.

  • Politika

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 2

"Svi okeani ovog svijeta ne mogu oprati sramotu i izdaju SNSD-a, jer su stali u odbranu blajburške mise u Sarajevu i odbili rezoluciju o Bleiburgu. Odbili su da institucionalno osude veličanje i amnestiranje ustaških zločinaca pod poktoviteljstvom Sabora Hrvatske", saopštila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a.

Tvrdi da je SNSD time "ponizio srpske žrtve, srpski narod, ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve, a sve da bi se dodvorili HDZ-u".

"Srpski član Predsjedništva BiH, da štiti interese svog naroda, uputio bi protestnu notu zvaničnom Zagrebu i prije održavanja mise zatražio povlačenje našeg ambasadora iz Zagreba. Sav normalan antifašistički svijet, cijela Evropa, osudila je veličanje Bleiburga i glorifikaciju ustaštva, samo SNSD nije, a imao je priliku da to uradi kroz institucije i nikakvi im izgovori sada ne pomažu. Ma koliko građane, posebno potomke žrtava ustaša, boli ovakvo ponašanje vlasti Srpske, ono ne iznenađuje, jer je sasvim jasno da je vrh SNSD-a odavno u raljama raznih hrvatskih službi", poručila je Pandurević.

Kaže da SNSD zato "servilno služi hrvatskim interesima, a na štetu srpskih" još od predaje jasenovačke građe i Prudskog sporazuma, kojim su "potpisali kraj Republike Srpske".

"Zato je Pelješki most vitalni srpski nacionalni interes, ali zbog Trgovske gore ne smiju institucionalno da reaguju niti žele da pokrenu tužbu protiv Hrvatske. Zato je Milorad Dodik, tada predsjednik Republike Srpske, bez riječi protesta, primio bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kada je išla u Jajce na proslavu 'Maestrala', strašnog zločina nad Srbima. Zato, nažalost, u Sarajevu imamo srpsku sramotu, a ne 'reprezentaciju'“, zaključila je Pandurević.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta. Za nju su iz RS glasali samo poslanici SDS-a i PDP-a, koje su iz SNSD-a optužili da su tim činom izdali Republiku Srpsku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...