GLUMICA IDE U ZATVOR: Priznala da je učestvovala u kriminalnom poduhvatu

Američka glumica Lori Anne Loughlin i njen suprug, dizajner Mossimo Giannulli priznali su krivicu i odslužit će kaznu u zatvoru za učešće u kriminalnom poduhvatu, prenose svjetski mediji.

  • Show

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Njih dvoje se nalazi među 50 optuženih da su učestvovali u navodnom kriminalnom poduhvatu da djecu upišu na koledž, iako su na početku suđenja odbacivali sve navode optužnice.

Loughlin (55) je prihvatila da odsluži kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca, a zajedno sa suprugom pristala je na dogovor koji podrazumijeva i finansijsku nadoknadu i rad u dobrotvorne svrhe pod nadzorom. U zatvor će i njen suprug.

Tužilaštvo je navelo da su Loughlin i Giannulli platili pola miliona dolara mita da svoje dvije kćerke upišu na Univerzitet Južna Kalifornija, navodno kao članice veslačkog tima.

Pod uslovima nagodbe, glumica će biti dva mjeseca u zatvoru, platit će 150.000 dolara i imat će obaveznih 100 sati dobrovoljnog rada, dok će njen suprug iza rešetaka provesti pet mjeseci, a morat će da plati 250.000 dolara kazne i odradi 250 sati dobrovoljnog rada.

Među onima koji su učestvovali u sličnoj prevari je i glumica Felicity Huffman, "očajna domaćica" koja je bila optužena i priznala krivicu. Huffman je već odslužila 11 dana od dvosedmične kazne u zatvoru u okolici San Francisca, prenosi "Daily News".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...