PA TI SURFAJ INTERNETOM: Oprala je jagode u slanoj vodi pa ostala zgrožena kad je vidjela šta iz njih izlazi

Korisnici društvene mreže TikTok počeli su objavljivati snimke u kojima su jagode prali u slanoj vodi, a nakon nekog vremena, iz voća su počeli izlaziti...

  • Šareni svijet

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

 ...kukci.

TEST

Novinarka BuzzFeeda Krista Torres bila je, kao i mnogi drugi, šokirana ovim otkrićem te je odlučila i sama to provjeriti.

Ona jagode ostavila je pola sata da se namaču u slanoj vodi. Iako nije vidjela kukce u vodi, kada je pogledala jagode izbliza, vidjela je kukce na šest od osam jagoda koje je stavila u zdjelu.

Snimke pogledajte OVDJE.

PERITE VOĆE

Prema LiveStrongu, ispiranje povrća i voća slanom vodom može pomoći u uklanjanju pesticida, a očito i prljavštine i kukaca.

Bijeli crvići koje je novinarka vidjela, potomci su octene mušice ploda, jedne vrste vinske mušice. Ženke odlažu svoja jaja u voće koje tek počinje sazrijevati, posebno u borovnice, jagode i maline.

Društvenim mrežama sada se šire savjeti kako pravilno oprati jagode, a mnogi savjetuju upravo ovakav način, samo ih nije potrebno dugo namakati te se u vodu, uz sol, stavi i malo octa.

Budući da su vrlo nježne, jagode operite neposredno prije upotrebe. Ne uklanjajte im lišće i peteljku prije pranja, to će spriječiti upijanje suvišne vode, koja može pokvariti teksturu i okus ovom voću. Peteljku uklonite vrlo jednostavno - samo je iščupajte prstima.

 Na vama je da ovo provjerite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...