DIREKTOR POREZNE OTKRIVA ISTINU: "Zaposlenost u FBiH neće brzo dostići nivo od prije početka pandemije"

Direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović izjavio je danas za Fenu da zaposlenost u FBiH neće brzo dostići nivo od prije početka pandemije.

  • Vijesti

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 1

- Broj zaposlenih će rasti kako bude rasla ekonomska aktivnost i ukinute one mjere zabrane koje su još na snazi - rekao je Isović.

Dodao je da će ublažavanje zabrana, usvajanje "Korona-zakona" i aktivnosti koje provodi Porezna uprava na kontroli prijavljivanja radnika, rezultirati povećanjem broja zaposlenih.

Isović je precizirao da je od 11. do 20. maja u FBiH zabilježeno više od 2.200 novozaposlenih.

Smatra da će taj broj biti i veći kad mu se dodaju podaci od posljednja dva dana, koji još nisu obrađeni.

Prema posljednjim podacima koje je objavila Porezna uprava, ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 19. maja 2020. po prebivalištu osiguranika iznosi 510.073, dok po sjedištu poslodavca taj broj iznosi 510.321.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...