BEOGRADSKI PROFESOR DARKO TRIFUNOVIĆ ZVONI NA UZBUNU: "Vučić mora hitno reagovati, Srbima u Crnoj Gori prijeti velika opasnost!“ (VIDEO)

Doktor Darko Trifunović, viši naučni saradnik na beogradskom Fakultetu za bezbjednost, kazao je da su Srbi u Crnoj Gori upali u svojevrsnu klopku i da im prijeti potpuni nestanak.

  • Regija

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 1

"Iza Crne Gore stoji NATO, velike sile, a ko stoji iz Srba u Crnoj Gori? Bojim se niko“, kazao je Trifunović. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je tenzije u Crnoj Gori zbog odnosa te države i Srpske pravoslavne crkve (SPC). Smatra kako je cilj da srpski narod za 10 godina u Crnoj Gori nestane. 

"Što se situacije u Crnoj Gori tiče, mi razumemo stav SPC-a. Moramo biti obzirniji, jer ne želimo raditi ono što su oni nama radili", rekao je Vučić, napomenuvši usput da se ne želi miješati u unutrašnja pitanja Crne Gore, kao što je Crna Gora napravila Srbiji kada je priznala nezavisnost Kosova.

Vučić se obratio javnosti nakon razgovora sa patrijarhom Irinejem, koji je slikovito objasnio plan protjerivanja Srba iz Crne Gore.

"Stanje tamo je teže nego ikada u istoriji. Šta se danas događa u Crnoj Gori, toga nije bilo za vreme vladavine Otomana, pa čak i komunizma, kada je bilo više poštovanja prema srpskoj crkvi i narodu nego od današnje vlasti. Cilj je da se primijeni metoda koju su nekada ustaše primenjivale u Hrvatskoj, da se protera srpski narod, a znamo kako i na koji način. Žele uništiti SPC. Isto se događa i danas", rekao je srpski patrijarh.

Doktor Darko Trifunović, viši naučni saradnik na beogradskom Fakultetu za bezbjednost, gostujući jučer u jutarnjem programu beogradske Happy televizije, kazao je da su Srbi u Crnoj Gori upali u svojevrsnu klopku i da Srbima u Crnoj Gori prijeti potpuni nestanak.

„U slučaju da se nešto desi u Crnoj Gori, je li mislite da Srbija može nešto da uradi? Ja ću vam odmah reći – ne! Iza Crne Gore stoji NATO, velike sile, a ko stoji iz Srba u Crnoj Gori? Bojim se niko“, kazao je Trifunović. "Naša pozicija u Crnoj Gori uopšte nije dobra“, kazo je Trifunović, apelirajući na predsjednike dviju država Đukanovića i Vučića da što prije sjednu za sto i počnu rješavanje negomilanih problema dok ne bude prekasno.

Poledajte u videoprilogu Trifunovićevu izjavu koja se odnosi na Crnu Goru.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...