PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: U subotu oblačno, ali suho, u nedjelju kiša

Nakon tri vedra dana, u nedjelju stiže frontalni poremećaj sa sjeverozapada, koji će donijeti kišu. 

  • Vijesti

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. 

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. 

U nedjelju, 24. maja, očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu u Bosni od ranih jutarnjih sati. U Hercegovini slabija kiša sredinom dana. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...