RUSKI NAUČNICI TVRDE: Uspješno na sebi testirali vakcinu protiv korone

Ruski istraživači koji rade na vakcini protiv koronavirusa, razvili su imunitet na infekciju nakon što su je provjerili na sebi.

  • Svijet

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Naučnici iz Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej" nisu toliko radili na testiranju koliko su radili na zaštiti kako bi mogli da nastave s radom, izjavio je za Interfaks direktor tog centra Aleksander Gincburg.

"Svi su živi, zdravi i sretni", rekao je Gincburg na pitanje jesu li imali neželjene efekte.

"Svi koji su bili uključeni u razvoj su zaštićeni", naveo je on.

Gincburg nije rekao koliko je ljudi primilo vakcinu, koja koristi oslabljeni virus da bi isporučila male dijelove patogena i podstakla imuni odgovor. On je naveo da je vakcinu primio širok spektar onih koji rade na vakcini, predkliničkih istraživača i tehnologa.

Istraživački centar čeka na rezultate na probama izvršenim na majmunima kako bi tražili dozvolu od Ministarstva zdravlja da počnu kliničke probe na ljudima, istaknuo je Gincburg.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...