ZASTUPNIK HDZ-a NIKOLA LOVRINOVIĆ: "Predložio sam da osudimo sve totalitarne režime, da stanemo na stranu svih žrtava. Nisu htjeli!" (VIDEO)

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH, kazao je danas za N1 televiziju kako se zalagao da Parlament osudi sve totalitarne režime i da se oda počast svim nevinim žrtvama.

  • Politika

  • 22. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 1

"Predložio sam tačku dnevnog reda da razgovaramo o svim totalitarnim režimima, sve osudimo i stanemo na stranu svih žrtava. Nisu htjeli", dodao je Lovrinović.

Kazao je da mu smeta da opozicija predlaže rezolucije i podnosi apelacije, ali da "ne može SDA s njima ašikovati".

"Nisam ja protiv da oporbeni zastupnici podnose zahtjeve, ali ne može sa njima "ašikovati" SDA. Ako će "ašikovati" sa nama, rekao sam im kada ste potpisivali rezolucije što niste šapnuli nešto na uho gospođi Krišto ili nekome? Potpisujete tamo s nekim, a nas ne informišite".

Zašto ste protiv rezolucije?

"Nema komunističkih zločina, niti totalitarnih režima pobrojanih", odgovorio je.

Jeste li vi protiv ustaškog režima?

"Što će nama ta rezolucija, de vi meni recite? Nemam pojma, nisam živio u vrijeme ustaša".

Sigurno imate neka saznanja?

"Imam, ja sam profesor povijesti. Ustaški režim ne postoji, nema ga već 75 godina. Nisam živio u vrijeme tog režima i nije sada na snazi".

Jeste li protiv fašizma?

"Protiv sam svakih totalitarizama i fašizama".

"Namjera predlagača je da se vrši pressing na zastupnike, priča priča koja nema veze sa ovim stoljećem. Tako se pokušavaju disciplinirati zastupnici, posebno iz reda hrvatskog naroda", kazao je Lovrinović dodavši:

"Ja sam profesor povijesti, nisam sadašnjosti".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...