BAJRAMSKA ČESTITKA NJEMAČKOG PREDSJEDNIKA: "Nećemo tolerirati mržnju i nasilje nad muslimanima!"

Predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier poručio je da država i demokratska većina neće tolerirati rastuću mržnju i nasilje koje radikalni desničarski ekstremisti ispoljavaju prema muslimanima u toj državi.

  • Svijet

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

U bajramskoj čestitki naveo je da je ovogodišnji najveći muslimanski praznik zasjenjen nedavnim rasističkim terorističkim napadom u Hanauu, u kojem su muslimani bili žrtve, prenosi Anadolija.

"Bio je to napad na našu koegzistenciju i sve vrijednosti koje dijelimo u ovoj zemlji, uključujući poštivanje ljudskog digniteta, toleranciju, različitosti, slobodu i vjeru", poručio je Steinmeier.

Naglasivši da, kao šef države, čvrsto stoji nasuprot rasističkoj retorici mržnje, kazao je da Njemačka ne smije tolerirati mržnju, marginalizacije, nasilje nad muslimanima i napade na džamije.

"Ne smijemo tolerirati ni dopuštati takve stvari. Zaštita muslimana zadatak je države", naveo je njemački predsjednik.

U Njemačkoj živi približno 4,7 miliona muslimana, uključujući, otprilike, tri miliona ljudi porijeklom iz Turske, mahom etničkih Kurda.

Francuska je jedina evropska zemlja koja je ispred Njemačke po brojnosti muslimanske zajednice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...