ŽALIO SE SRNI: Dodik o razgovoru Džaferovića i Kurtija

Iz kabineta Šefika Džaferovića sinoć je saopćeno da je predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao s vršiocem dužnosti premijera Kosova.

  • Politika

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 3

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnz da nema informaciju da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao s vršiocem dužnosti premijera Kosova Albinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo, u pitanju je njihov privatni razgovor.

"Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno s ljudima koji predstavljaju zemlje koje BiH nije priznala.

Sve što je saopšteno, a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsjedništva je njegov privatni stav, a ne stav Predsjedništva BiH", kaže Dodik.

On je podsjetio da BiH nije priznala "samoproglašeno Kosovo niti će to uraditi dok je Republike Srpske".

"I ova situacija svjedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svijetu član Predsjedništva mora da demantuje drugog člana i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju", rekao je Dodik.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopćeno da su Džaferović i Kurti telefonom razgovarali, između ostalo, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi između dvije zemlje".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...