BROOKLYN NETSI ŽELE "VELIKU TROJKU": Džanan Musa među kandidatima za trejd paket

Poznata je prva želja franšize iz Brooklyna.

  • Sport

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Kada se i Kevin Durant oporavi od povrede, Brooklyn Netsi imat će "superstar" dvojac s obzirom na to da u svom rosteru već imaju Kyriea Irvinga.

Međutim, Netsi sada ciljaju na "veliku trojku" i pomoć za Duranta i Irvinga bi uskoro mogla stići.

Naime, ukoliko Washington Wizardsi krenu u potpuni remont ekipe, dugačka lista timova krenut će u utrku za Bradleyja Beala, a među njima i Brookly Netsi. Šta više, Netsi se već spominju kao franšiza ozbiljno zainteresovana za 26-godišnjeg beka šutera Wizardsa.

"Duboko razmišljajući o šampionskim ambicijama, Brooklyn Netsi su u potrazi za trećom zvijezdom, a interno diskutuju o mogućim načinima da dobiju Bradleyja Beala", napisao je novinar "Daily Newsa" Stefan Bondy.

Bradley Beal je i uz Johna Walla, još jednog igrača koji obožava loptu u svojim rukama, uspio u proteklom periodu upisivati impresivne brojke, a po mnogima je u samom vrhu NBA lige, iako često prolazi ispod radara.

Znaju Wizardsi šta imaju pa će sigurno mnogo tražiti za Beala u potencijalnom trejdu.

"Bleacher Report" piše da će se Netsi sigurno morati odreći nekolicine svojih važnih igrača, ali i da će u trejd paket za Beala morati biti uključeni pikovi, mladi igrači...

Vrijednost trejd paketa Netsa za Bradleyja Beala će svakako zavisiti i od toga koliko će i koji će timovi pored njih pokušati doći do sjajnog beka šutera. Međutim, "Bleacher Report" vjeruje da bi inicijalna ponuda Netsa mogla biti sljedeća: Caris LeVert, Spencer Dinwiddie, pik prve runde drafta 2021., pik prve runde drafta 2023. i Atlantin pik druge runde drafta 2021.

Međutim, spomenuti američki portal smatra da će to biti dovoljno tek da se pregovori otvore te da će pored svega navedenog Netsi morati uključiti još barem dvojicu od trojca - Jarrett Allen, Džanan Musa i Nicolas Claxton.

Dakle, bh. košarkaš Džanan Musa bi, u slučaju da njegovi Netsi krenu po Beala, mogao završiti u Washingtonu.

Allen već bilježi odlične brojke u NBA i ima potencijal da postane jedan od boljih defanzivaca, što je Wizardsima očajnički potrebno.

Kada su Musa i Claxton u pitanju, Bleacher Report piše sljedeće: "Tu su Musa i Claxton. Nijedan nije puno pokazao u NBA, ali je obojici tek 21 godina. Dovođenje jednog od njih ide u skladu sa prošlosezonskom strategijom Wizardsa: Skupiti mlade talente i vidjeti koji će se probiti... Prošlog ljeta su dobili Isaaca Bonga, Jemerrija Jonesa, Moritza Wagnera. A ljeto prije toga Thomasa Bryanta. Možda Musa i Claxton mogu premašiti očekivanja na način koji je to učinio Wagner dok je bio potpuo zdrav."

(SportSport.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...