TALAČKA KRIZA U MOSKVI: Zarobio ljude u banci, ali se ruski...

... mediji ne mogu "dogovoriti" o njihovom broju

  • Svijet

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Nepoznata osoba uzela je nekoliko ljudi kao taoce u filijali Alfa banke u centru Moskve i prijeti eksplozijom, javljaju ruske novinske agencije pozivajući se na izvore u policiji. Muškarac je ušetao u filijalu i zaprijetio eksplozijom. Zatražio je da se blokiraju vrata i sada tamo prisilno drži zaposlene, prenosi "Komersant".

Lokalni mediji različito izvještavaju o broju talaca. Tass prenosi da je zarobljeno petero zaposlenih, dok "Komersant" izvještava da napadač prisilno drži šest osoba. Ruski mediji različito opisuju i napadača. Prema nekim očevicima, muškarac je obučen u uniformu dostavljača i na leđima nosi ranac iz koga viri žica, dok Tass navodi da je napadač obučen u crnu uniformu, a u ruci nosi "žutu kesu s bombom".

Policija je stigla na mjesto događaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...