KOMŠIĆ POZDRAVIO ODLUKU CIK-a: "Dodik i Čović napadaju sve, njima je nelegitimna i..."

"Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano, niko ništa niti gubi niti dobija."

  • Politika

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 18

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora.

"Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano, niko ništa niti gubi niti dobija", rekao je Komšić.

On se osvrnuo na Dodikove i Čovićeve napade u vezi s osporavanjem legitimiteta Centralne izborne komisije, piše N1.

"Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija, kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića, nema ni Bosne i Hercegovine, samo je njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti je logika fukncioniranja institucija", naveo je Komšić.

Dotakao se i napada na OSCE, iz kojeg su kazali da su razočarani nedavnim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i zanemarivanjem demokratskih standarda u vezi s održavanjem izbora.

"Uopće gledano, oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i s OSCE-om, koji će, unatoč tome, ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine", zaključio je Komšić.

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...