NOVINARIMA IZ RS-a PREKIPJELO: "Sramno je što političari iz RS-a novinare nazivaju IZDAJNICIMA I ISMIJAVAJU IM PLATE"

- Gospođicu Vulić podsjećamo da je ovakva izjava i bahato ponašanje od izabranog predstavnika sramno u bilo kojem trenutku, za bilo koje zanimanje, a pogotovo u periodu krize, u kojoj nemali broj naših kolega strahuje da će ostati i bez ovako mizerno plaćenog posla, bez kojeg političari kao ona, ne bi mogli doći do birača – saopšteno je iz Udruženja novinara RS-a.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 1

Udruženje novinara RS-a osudilo je izjavu poslanika Saveza nezavisnih sodijaldemokrata (SNSD) u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanje Vulić kojom je, kako su naveli iz Udruženja, na ponižavajući način aludirala na niske plate medijskih radnika.

- Gospođicu Vulić podsjećamo da je ovakva izjava i bahato ponašanje od izabranog predstavnika sramno u bilo kojem trenutku, za bilo koje zanimanje, a pogotovo u periodu krize, u kojoj nemali broj naših kolega strahuje da će ostati i bez ovako mizerno plaćenog posla, bez kojeg političari kao ona ne bi mogli doći do birača – saopšteno je iz Udruženja novinara RS-a.

Osim toga, Udruženje smatra da je krajnje nedopustivo što predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uprkos negodovanju Udruženja novinara RS-a, i dalje Radio-televiziju BN naziva “izdajničkim medijem”.

- Nedvosmisleno osuđujemo i to što novinarski rad naše koleginice s N1 televizije isti stavlja u kontekst političkog angažmana njenog najbližeg srodnika. Ne možemo ni zamisliti težu uvredu za radnike Radio-televizije RS-a i Alternativne televizije od riječi poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS Milana Tubina, da su ove medijske kuće, kako je pred kamerama rekao, fašističke. Niko nema pravo da se ovako odnosi prema novinarima bilo koje kuće, jer među prozvanima na ovaj način je velik broj potomaka žrtava Nezavisne države Hrvatske i njenog ustaškog režima – navedeno je u saopćenju Udruženja.

Članovi Udruženja od spomenutih političara očekuju izvinjenje zbog ovih izjava, a od njihovih stranaka da osude riječi i postupke svojih kolega.

- Pozivamo ih da svojim djelovanjem u institucijama stvore ambijent za nesmetan rad i veće plate medijskih radnika u RS-u – kazali su u Udruženju novinara RS-a.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...