U KOM GRMU ČUČI KIM: Lider Sjeverne Koreje LOCIRAN, sad se zna i da je živ i gdje se nalazi! (VIDEO)

Najnovije informacije, dijelom čak "iz svemira".

  • Svijet

  • 23. Maj 2020  

  • 0

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un već 21 dan se nije javno oglasio, ali čini se da je napustio Wonsan i prešao u prigradski okrug Kangdong, objavile su u četvrtak američke vlasti.

Zvaničnik američke vlade rekao je da su automobil, voz (onaj koji je primjećen u Wonsanu) i konj koji pripadaju Kim Jong-unu ove nedjelje primjećeni u vili u državi Kangdong, dodajući da SAD "sumnjaju" da trenutno boravi u okrugu Kangdong.

Kim gaji veliku ljubav prema jahanju jer donosi prikolicu za prijevoz svog konja kad god promjeni mjesto boravka.

Sjedinjene Države su ga pomno pratile i primjetile lidera Sjeverne Koreje koji se šetao Wonsanom između 15. i 20. aprila, tokom kojeg su se pojavile glasine o Kimovoj smrti.

Jezgro američke obaveštajne operacije je izviđački satelit zvan "Ključna rupa", koji može da čita automobilske registarske tablice. Sjedinjene Države koriste razne izviđačke resurse za praćenje Sjeverne Koreje.

Nakon što je nestao iz očiju javnosti tokom 20 dana, Kim se ponovo pojavio 1. maja kako bi prisustvovao ceremoniji otvaranja fabrike đubriva. Predsjedavajući Kim preselio se u Kangdong umjesto da se vrati u Pyongyang da bi se zaštitio od COVID-19, tvrde eksperti.

Kim će vjerovatno neko vrijeme upravljati zemljom iz vile u Kangdongu i njegovog voza pošto je voz opremljen svime, uključujući i njegovu kancelariju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...