MILORAD OKOM, GORDANA SKOKOM: Tužilaštvo istražuje navodno izdavanje lažnih viza u Iraku i Pakistanu

Tužilaštvp Bosne i Hercegovine provodi istragu po pitanju izdavanja lažnih viza osobama visokog migracijskog rizika iz Pakistana i Iraka, potvrdila je u pisanoj izjavi za BHRT glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

  • Društvo

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

“Ovom prilikom, a povodom vašeg upita, mogu potvrditi da se radi po oba pitanja”, stoji u odgovoru, javlja BHRT.

Podsjećamo, član predsjedništva BiH Milorad Dodik javno je optužio ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića da je pribavio 3000 lažnih bh. viza za državljane Pakistana.

Dodik je kazao kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju sigurnosni problem.

On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić se ranije izjasnio da je za deportaciju migranata, ali i za to da se oni rasporede na cijelu teritoriju BiH, odnosno i u RS što tamošnje vlasti trenutno ne dozvoljavaju.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH reagiralo je na ove tvrdnje Milorada Dodika, priopćivši kako nema takvih saznanja.

Ministarstvo je pozvalo pravosudne i policijske agencije da hitno provjere navode o nezakonitostima oko izdavanja viza, kako bi se javnost što prije upoznala s objektivnim i nepristranim činjenicama vezanim za predmetni slučaj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...