KRIZNI ŠTAB OBJAVIO: U Federaciji BiH pojavili se novi slučajevi koronavirusa, evo i gdje

U protekla 24 sata u FBiH testirana su 373 uzorka i potvrđena dva nova slučaja koronavirusa, i to u Tešnju.

  • Društvo

  • 24. Maj 2020  

  • 0

Na području Federacije BiH do sada su testirana 34.322 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 1.022 osobe, saopštio je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Zaključno s današnjim danom oporavilo se 910 pacijenata, dok su trenutno aktivna 74 slučaja - oboljelih od koronavirusa u FBiH.

Zabilježeno je ukupno 38 smrtnih slučajeva.

"Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora!

Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih", poručili su iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...