SRBIJANSKI POLITIČAR BRANI POKOJNOG ĐINĐIĆA: "Kapetan Dragan je kukavica i ratni zločinac!"

Poslanik DS-a ustao u odbranu pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

  • Regija

  • 25. Maj 2020  

  • 0

Balša Božović, narodni poslanik Demokratske stranke na čijem je čelu nekada bio Zoran Đinđić, poručio je u izjavi za „Alo!” da je Dragan Vasiljković (65), poznatiji kao Kapetan Dragan, kukavica i ratni zločinac.

"O kukavicama i ratnim zločincima koji su napustili i izdali Srbe u Krajini po naređenju Slobodana Miloševića i izložili ih najvećem etničkom čišćenju poslije Drugog svjetskog rata, Oluji, nemam šta da kažem", rekao je on kada smo ga upitali da prokomentariše Vasiljkovićevu izjavu da će lično garantovati da Milorad Ulemek Legija (52) i Zvezdan Jovanović Zveki (56), osuđeni na po 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, budu pušteni na uslovnu slobodu.

"Njihov kukavičluk i sramota zapisani su u historiji. Taj lažni kapetan hvali ubice Zorana Đinđića jer se prepoznaje sa njima u kukavičluku i zločinu. To im je zajedničko. Ni jedni ni drugi, da nisu od Miloševića dobili po šaku dolara da budu na ratištu 90-ih, ne bi ni znali gdje žive Srbi", zaključio je Božović.

Vasiljković je prije nekoliko dana istakao da će garantovati da Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović Zveki budu pušteni na uslovnu slobodu i objasnio da će to zahtjevati jer su Legija i Zvezdan „velike srpske patriote i heroji koji su branili Srbiju“.

"Prihvatam da im budem garant, staviću sve što imam na kocku! Siguran sam da će, ako meni Legija i Zvezdan daju riječ, to i ispoštovati. U slučaju puštanja, oni bi imali restrikcije. Red je da poslednji dio života provedu na slobodi, da im se bar to što su nosili srpsku uniformu i stavljali život na kocku uzme kao olakšavajuća okolnost, a ne otežavajuća", rekao je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...