NOVI PODACI O NAPADU U SARAJEVU: Sirijac teško povrijeđen mačetom

Sarajevska policija objavila je detalje okršaja koji se jučer popodne dogodio u ulici Safeta Hadžića u općini Novi Grad, prilikom kojeg je povrijeđen državljanin Sirije.

  • Hronika

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 1

Prema informacijama iz MUP-a KS, slučaj je nadležnoj policijskoj upravi prijavljen oko 15 sati.

"U prijavi je navedeno da je došlo do povređivanja državljanina Sirije M. I., kojeg je druga osoba, najvjerovatnije migrant, napala mačetom. Odmah su na mjesto događaja upućeni policijski službenici PS Novi Grad, koji u ulici Safeta Hadžića nisu pronašli povrijeđenog, kao ni bilo kakve tragove.

Obilaskom ulice Milana Preloga zatekli su jednog nepoznatog muškarca s vidnim povredama desne noge te je na lice mjesta izašla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Hitna pomoć zbrinula je povrijeđenog te ga prevezla u Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a potom je prebačen u Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Dežurni ljekar u ovoj klinici konstatovao je teške tjelesne povrede pa je povrijeđeni zadržan na liječenju.

"O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pripadnici Četvrte policijske uprave nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja", dodaje se u saopćenju MUP-a KS.

(N1)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...