PANIKA U POGRANIČNIM MJESTIMA: Virus se iz klanice u Holandiji proširio na Njemačku

Infekcija koronavirusom povezana s klanicom u Holandiji, proširila se preko granice u Njemačku.

  • Svijet

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 0

Holandske regionalne zdravstvene vlasti saopštile su danas da su testovi pokazali da je 147 od 657 zaposlenih u fabrici za preradu mesa u Groenlou, bilo pozitivno na Covid-19, piše Beta.

Rekli su da 79 zaraženih živi u Njemačkoj, dok 68 ima prebivalište u Holandiji. Posljednjih sedmica bilo je nekoliko klastera Covida-19 među radnicima zaposlenim u njemačkim klanicama.

Mnogi radnici u njemačkim klanicama su iz istočne Evrope, oni najčešće žive u kolektivnom smještaju i prevoze se do posla i nazad autobusom, povećavajući tako rizik od prenošenja zaraze.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...