OTVORENA 133 HOTELA I 65 KAMPOVA: U Hrvatskoj trenutno više od 20.000 turista

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista.

  • Regija

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 0

U Hrvatskoj su proteklog vikenda otvorena 133 hotela i 65 kampova, a u zemlji trenutno boravi više od 20.000 turista, saopćilo je Hrvatsko udruženje turizma.

Direktor HUT-a Veljko Ostojić kaže da je sada neophodna finalizacija dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista s ključnih tržišta, kao i što brže pokretanje ciljane promotivne kampanje na tim tržištima, prenosi Index.hr.

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista, a prilikom ulaska, turisti ne moraju da imaju potvrdu rezervacije smještaja.

Kako prenosi Index.hr, u Hrvatskoj trenutno borave 22.000 turista, a samo proteklih dana došlo ih je 10.000.

U izradi je i turistička aplikacija kojom će gosti unaprijed moći da najave dolazak i koja će omogućiti da prelazak granice bude brži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...