KAPETAN DRAGAN ZGROZIO SRBIJU: Založio se za oslobađanje atentatora na Đinđića, nazvao ih HEROJIMA!

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković zvani Kapetan Dragan traži da se ubice bivšeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića puste na slobodu, piše "Blic".

  • Regija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 2

Srbijanske novine "Blic" u ponedjeljak su na naslovnici osudile Vasiljkovićev zahtjev naslovom “Sramotno. Kapetan Dragan veliča ubice Zorana Đinđića”. Pišu da je Vasiljković Đinđićeve ubice Milorada Ulemeka Legiju i Zvezdana Jovanovića Zvekija nazvao herojima i rekao da je “krajnje vreme da budu pušteni na slobodu” i da je on “spreman garantirati za njih”. Tvrdi da su Legija i Jovanović “veliki srpski patrioti i heroji koji su branili Srbiju”.

alt 

Njegova izjava naišla je na mnogo kritika u Srbiji.

“To je sramota”

“To što on hvali njih dvojicu i pljuje po pravosudnom sustavu Srbije koji ih je osudio na 40 godina, sramotno je i nemoralno, ali ne čudi s obzirom na njegovu biografiju”, rekao je za "Blic" psiholog i političar Žarko Korać, koji je u Đinđićevoj vladi bio potpredsjednik.

Zastupnik Demokratske stranke Balša Božović poručio je za srbijanske novine "Alo!" da je Vasiljković “kukavica i ratni zločinac”.

Kukavice

“O kukavicama i ratnim zločincima koji su napustili i izdali Srbe u Krajini prema naređenju Slobodana Miloševića i izložili ih najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata "Oluji", nemam šta reći. Njihov kukavičluk i sramota zapisani su u istoriji.

Taj lažni kapetan hvali ubice Zorana Đinđića, jer se prepoznaje s njima u kukavičluku i zločinu. To im je zajedničko. Ni jedni ni drugi, da nisu od Miloševića dobili po šaku dolara da budu na ratištu devedesetih, ne bi ni znali gdje žive Srbi”, rekao je Božović.

Vasiljković je pravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina u Kninu i Glini. Nakon odsluženja zatvorske kazne, u martu je pušten iz Lepoglave i protjeran iz Hrvatske. Ima zabranu boravka u Europskom ekonomskom prostoru na 20 godina.

(Jutarnji list/SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...