NIJEMCI NEUGODNO IZNENAĐENI: Nagli skok broja novozaraženih koronavirusom

Njemačka je objavila podatke za utorak.

  • Svijet

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Registrirali su 432 novozaražene osobe u protekla 24 sata, a umrlo je još 45 ljudi od posljedica bolesti Covid-19. 

Ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom od početka pandemije iznosi 179.002, a umrle su ukupno 8.302 osobe. Oko devedeset posto zaraženih već se oporavilo.

Broj aktivnih slučajeva opao je na oko 8.700, javlja Institut "Robert Koch" iz Berlina. U odnosu na jučer, to je pad za 600 aktivnih slučajeva zaraze. 

Kao i većina Europe, Njemačka je u procesu relaksacije mjera. Savezna država Thüringia, gdje postoji svega nekoliko slučajeva zaraze, razmišlja i o potpunom ukidanju karantina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...